Valtakunnallinen uusperhekysely neuvolatyöntekijöille

Suomen Uusperheiden Liitto tekee valtakunnallista selvitystä neuvolan työntekijöille uusperhepalveluiden kehittämiseksi, tavoitteenamme tunnistaa lapsen ja uusperheiden erityisen tuen tarve mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kysely on suunnattu kaikille ammattilaisille, joilla on kokemusta neuvolatyöstä Suomessa.

Kysely on anonyymi, mutta halutessaan vastaaja saa kertoa tarkemmin esimerkiksi missä työskentelee. Kaikkien yhteystietojensa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan kirjapaketti (Kaksi kotia – Selviytymisopas vuoroasumiseen ja Parisuhde – Uusperheen ydin-kirja)

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia- jokainen vastaus on meille tärkeä! Vastaa kyselyyn tästä linkistä : Kysely

Vastaamalla kyselyyn voit parantaa oman alueesi mahdollisuuksia tarjota uusperheille suunnattuja palveluja tulevaisuudessa. Kyselyn tietoja hyödynnetään Suomen Uusperheiden Liiton palveluiden kehittämis- ja levittämistyössä. Kyselyn tavoitteena on myös kartoittaa kuntien organisaatioiden palvelutarpeita ja toimia Suomen Uusperheiden Liitto ry:n kanssa tehtävän yhteistyön neuvottelun pohjana.

StepApp-toiminta lyhyesti:

StepApp-valmennus® on kuntien perhepalveluihin kehitetty, uusperheille suunnattu maksuton ryhmämuotoinen valmennus. Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa ja tukea uusperheen aikuisia vanhemmuudessa ja pysähtyä kaikkien perheenjäsenten kesken uusperheen kasvun äärelle. Viiden tapaamiskerran valmennuksessa uusperheiden aikuiset saavat ammattilaisten ohjauksessa vertaistukea, ohjausta ja konkreettisia työkaluja perheen arkeen. Tutkimuksen mukaan uusperheet hyötyvät valmennuksesta. Valmennusta ohjaa työpari, jotka ovat sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalan ammattilaisia ja joilla on StepApp-valmentajan pätevyys.

Stepping-hankkeen keskeisinä ydinkumppaneina Järvenpään ja Raision perhepalveluiden lisäksi ovat Opintokeskus Sivis ja Turun Yliopiston tutkimusohjelma Connected Health UTU (Gamification for Health Promotion) sekä hankkeen rahoittaja STEA. Vuonna 2021 toimintaa aletaan laajentaa myös Pirkanmaan alueen yhteistyökuntiin (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Tampere, Ylöjärvi).

‹ Takaisin