StepApp-valmennukset® uusperheille

Tulevat valmennukset löydät tämän sivun alalaidasta tapahtumakalenterista. Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa ja tukea uusperheen aikuisia vanhemmuudessa ja pysähtyä kaikkien perheenjäsenten kesken uusperheen kasvun äärelle. Valmennuksessa uusperheiden aikuiset saavat ammattilaisten ohjauksessa vertaistukea, ohjausta ja konkreettisia työkaluja perheen arkeen. Valmennusta ohjaa työpari, jotka ovat sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalan ammattilaisia ja joilla on StepApp-valmentajan pätevyys. Valmennus on maksuton!

StepApp-valmennuksen® sisältö

Valmennuksen keskeisiä teemoja ovat: menneisyyden vaikutukset uusperheeseen, uusperhevanhemmuus (mm.bonusvanhemmuus), perheytyminen, lapset ja nuoret uusperheessä sekä parisuhde. Valmennukseen teemat pohjaavat uusperhetutkimuksiin, uusperheiden parissa tehtyyn terapia- ja neuvontatyöhön sekä uusperheiden vanhemmilta, lapsilta ja nuorilta kerättyyn kokemustietoon. Valmennuksen tietopaketit, tehtävät ja pelit tähtäävät uusperheen toimivuuteen ja perheenjäsenten roolien selkeyttämiseen.

StepApp-valmennuksen® rakenne

Uusperheiden aikuisista muodostuva valmennusryhmä kokoontuu tavallisimmin kerran viikossa viiden viikon ajan ja valmennukseen otetaan max. 7 pariskuntaa (valmennusta suositellaan uuspareille, mutta valmennukseen voi tulla myös yksin). StepApp-valmennuksessa perhe saa käyttöönsä koko perheelle suunnatun digitaalisen sovelluksen, joka on ladattavissa mobiililaitteisiin ja tietokoneeseen. Sovellus sisältää tietoa uusperheellisyydestä ja eri ikäryhmille suunniteltuja, pelillisyyttä hyödyntäviä tehtäviä.

StepApp-sovellus
Yksi keskeinen osa valmennusta on StepApp-sovellus, jota käyttää valmennukseen osallistuvat uusperheen aikuiset, lapset ja nuoret.  Sovelluksen voi ladata mobiililaitteisiin ja tietokoneelle. Sovelluksen avulla perheen aikuiset voivat harjoitella kotona valmennuksessa oppimiaan asioita. Tavoitteena on myös, että perheen lapset ja nuoret käyttävät sovellusta.

Kuka voi hakeutua valmennukseen?

Järvenpäässä järjestettäviin valmennuksiin voivat ilmoittautua uusperheet, jotka asuvat Keski-Uudenmaan sote-alueella (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula). Raisiossa  järjestettäviin valmennuksiin voivat ilmoittautua uusperheet, jotka asuvat Varsinais-Suomen alueella.


Tapahtumakalenteri

No event found!

Käynnissä olevat StepApp-valmennukset®

RAISIO:

Raision perheneuvolassa 3.10.-7.11.2019 (Kirkkotie 10). Valmennuksen ajankohdat: 3.10., 10.10., 24.10., 31.10., 7.11. Tapaamiset klo: 17.00-18.30. StepApp-valmentajina psykologi Olli Poutiainen & terveydenhoitaja Helena Hannuksela.  Ilmoittautuminen tähän valmennukseen on päättynyt.

JÄRVENPÄÄ:

Järvenpäässä 30.9-4.11.2019 Huom! Valmennusryhmä on täynnä! Voit tiedustella varapaikkoja lähettämällä sähköpostia osoitteeseen laura.selanne@supli.fi. Paikka: Perhetukikeskus Auerkulma, os. Auertie 11, 04410 Järvenpää. Valmennuksen ajankohdat: 30.9., 7.10, 21.10, 28.10, 4.11. Tapaamiset maanantaisin klo 17.00-18.30. StepApp-valmentajina pari-ja perheterapeutti, uusperheneuvoja Pasi Harimaa  & perhekuntoutusohjaaja Linda Saarela .  Ilmoittautuminen tähän valmennukseen on päättynyt.


Lisätietoja valmennuksista saat Stepping-hankkeen työntekijöiltä. Kts. yhteystiedot tästä linkistä