Valmentajakoulutus

StepApp-valmentajakoulutus 8 op

Koulutuksen tarkoituksena on lisätä työntekijöiden valmiuksia ja välineitä kohdata työssään uusperheitä sekä auttaa hahmottamaan ja ymmärtämään uusperhedynamiikkaa ja perheiden monimuotoisuutta. Koulutuksessa opitaan uusia näkökulmia ja keinoja tukea uusperheen kaikkia osapuolia. Koulutuksen sisällöt pohjaa Suomen Uusperheiden Liiton vuosien kokemukseen uusperheiden parissa tehtyyn  asiantuntija-, neuvonta- ja koulutustyöhön, kokemusasiantuntijuuteen ja uusperhetutkimuksiin.

KOULUTUSINFO

StepApp-valmentajakoulutus on tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kasvatussalan ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään uusperheitä. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ammattilaisten tietoja uusperheiden erityiskysymyksistä ja taitoja kohdata uusperheitä työssään. Koulutuspäivien aikana käsitellään uusperheen hyvinvoinnin ja toimivuuden kannalta keskeisiä teemoja, ryhmän ohjaamista, toiminnallisten menetelmien ja StepApp-sovelluksen käyttöä. Koulutus antaa ammattilaiselle valmiudet ohjata StepApp-valmennuksia®.

Stepping-hankkeessa koulutetaan vuoden 2019 aikana yhteensä 40 StepApp-valmentajaa Järvenpään/Keusoten ja Raision perhepalveluihin. Ensimmäiset koulutukset käynnistettiin alueilla tammikuussa. Syksyn StepApp-valmentajakoulutukset alkavat loka-marraskuussa. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Hankkeen aikana koulutukseen voivat hakeutua Raision ja Järvenpään kuntien työntekijät. Koulutus on maksuton.

Vuoden 2021 syksyllä koulutetaan Pirkanmaan yhteistyökuntiin (Lempäälä, Nokia, Kangasala, Tampere ja Ylöjärvi) 20-30 ammattilaista StepApp-valmentajiksi.

Koulutuksen rakenne & kouluttajat

Koulutus sisältää viisi lähiopetuspäivää, verkko-oppimista ja etätehtäviä. Kouluttajina toimivat Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti, työnohjaaja Kirsi Heikinheimo, uusperheneuvoja, sosionomi (YAMK) ja hankepäällikkö Elisa Jyllikoski, hankesuunnittelija, TtM, Laura Selänne sekä VTM, sosiaalityöntekijä, uusperheneuvoja Katja Kurjenrauma.

Lisätietoja koulutuksesta saat Stepping-hankkeen työntekijöiltä. Kts. yhteystiedot tästä linkistä


Takaisin ylös