Lankapuhelimen luuri

 StepApp-valmentajakoulutus 8 op

 on sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille suunnattu koulutus, joka antaa ammattilaiselle valmiudet toimia StepApp-valmentajana ja ohjata omia StepApp-valmennusryhmiä. Koulutus pohjautuu Suomen Uusperheiden Liiton asiantuntijuuteen, lukuisiin kohderyhmäkyselyihin sekä hankkeen alussa tehtyyn laajaan kirjallisuuskatsaukseen uusperhetutkimuksista. Koulutus on maksuton.

KOULUTUSINFO

Koulutuksen tarkoituksena on lisätä työntekijöiden valmiuksia ja välineitä kohdata työssään uusperheitä sekä auttaa hahmottamaan ja ymmärtämään uusperhedynamiikkaa ja perheiden monimuotoisuutta. Koulutuksessa opitaan uusia näkökulmia ja keinoja tukea uusperheen kaikkia osapuolia. Koulutuksen sisällöt pohjaa Suomen Uusperheiden Liiton vuosien kokemukseen uusperheiden parissa tehtyyn asiantuntija-, neuvonta- ja koulutustyöhön, kokemusasiantuntijuuteen ja uusperhetutkimuksiin. Hankkeen aikana koulutukseen ovat voineet hakeutua Raision ja Järvenpään kuntien työntekijät. Vuoden 2021 syksyllä koulutetaan Pirkanmaan yhteistyökuntiin (Lempäälä, Nokia, Kangasala, Tampere ja Ylöjärvi) 20-30 ammattilaista StepApp-valmentajiksi.

StepApp-valmentajakoulutuksen manuaali

StepApp-valmentajakoulutus on tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kasvatussalan ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään uusperheitä. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ammattilaisten tietoja uusperheiden erityiskysymyksistä ja taitoja kohdata uusperheitä työssään. Koulutuspäivien aikana käsitellään uusperheen hyvinvoinnin ja toimivuuden kannalta keskeisiä teemoja, ryhmän ohjaamista, toiminnallisten menetelmien ja StepApp-sovelluksen käyttöä. Koulutus antaa ammattilaiselle valmiudet ohjata StepApp-valmennuksia®. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Koulutuksen rakenne & kouluttajat

Koulutus sisältää viisi lähiopetuspäivää, verkko-oppimista ja etätehtäviä. Kouluttajina toimivat Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti, työnohjaaja Kirsi Heikinheimo, uusperheneuvoja, sosionomi (YAMK) ja hankepäällikkö Elisa Jyllikoski, hankesuunnittelija Laura Lehtonen, sekä vierailevia kokemusasiantuntijoita ja ammattilaisia.

Kiinnostuitko koulutuksesta ?

Keskustelemme mielellämme mahdollisesta yhteistyöstä kuntien ja maakuntien kanssa. Lue lisää tästä linkistä.

Yhteistyössä

Opintokeskus Siviksen logo