Ammattilaisille

StepApp-valmennus® on hyvinvointialueiden perhepalveluihin kehitetty, uusperheille suunnattu maksuton ryhmämuotoinen valmennus. Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa ja tukea uusperheen aikuisia vanhemmuudessa ja pysähtyä kaikkien perheenjäsenten kesken uusperheen kasvun äärelle. Viiden tapaamiskerran valmennuksessa uusperheiden aikuiset saavat ammattilaisten ohjauksessa vertaistukea, ohjausta ja konkreettisia työkaluja perheen arkeen. Tutkimuksen mukaan uusperheet hyötyvät valmennuksesta. Valmennusta ohjaa työpari, jotka ovat sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalan ammattilaisia ja joilla on StepApp-valmentajan pätevyys.

StepApp-toiminnan juuret

Stepping-hanke (2018-2021) syntyi tarpeesta kehittää matalan kynnyksen toimintaa uusperheille kuntien perhepalveluihin. Hankkeen keskeinen arvo on ollut yhdessä kehittäminen. Palvelun kehittämisessä on ollut alusta asti mukana niin uusperheitä työssään kohtaavia ammattilaisia kuin uusperheiden aikuisia, lapsia ja nuoria. Kaikkiaan Stepping-hankkeen toimintaan on osallistunut vuosien 2018-2021 aikana 1316 henkilöä.

Sosiaali- ja terveysministeriön vahvistaman STEA:n avustuksen myötä nelivuotinen hanke muuttui vuonna 2022 StepApp-toiminnaksi. StepApp-toiminta tulee jatkamaan uusperhetyötä nykyisten kuntakumppanien kanssa toteuttaen alueellisia StepApp-tapahtumia uusperheille ja sote- ja kasvatusalan toimijoille. Kuntakumppanien lisäksi ydinkumppaneita ovat olleet Opintokeskus Sivis ja Turun Yliopiston tutkimusohjelma Connected Health UTU (Gamification of Health) sekä hankkeen rahoittaja STEA.


Kiinnostuitko yhteistyöstä kanssamme?

StepApp-toiminnan tehtävänä on täydentää julkisen sektorin perhepalveluja tarjoamalla hyvinvointialueiden palvelukarttaan uusperheille räätälöity, maksuton ja tutkitusti uusperheitä hyödyttävä valmennus. StepApp-valmentajakoulutus on maksuton myös hyvinvointialueille. StepApp-toiminnan käynnistäminen hyvinvointialueella edellyttää yhteistyösopimuksen solmimisen Suomen Uusperheiden Liiton kanssa.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää kumppanuusyhteistyön mahdollisuuksista.

Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimo

Kirsi Heikinheimo

Toiminnanjohtaja
Suomen Uusperheiden Liitto

040 689 1518
kirsi.heikinheimo@supli.fi
Toiminnan asiantuntija, kouluttaja ja johtaja

Heidi Karvonen

Asiantuntija

040 732 0076
heidi.karvonen@supli.fi
Verkostot, StepApp-toiminnan kehittäminen, kouluttaja

Toimintamme mahdollistavat

Opintokeskus Siviksen logo