Uusperheen lasten ja nuorten asialla

Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja, pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimo ja Väestöliiton palvelupäällikkö, psykologi Suvi Laru toimittaja Elina Teerijoen kanssa keskustelemassa podcastissa toimivan uusperheen rakennusaineista.
Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja, pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimo ja Väestöliiton palvelupäällikkö, psykologi Suvi Laru toimittaja Elina Teerijoen kanssa keskustelemassa toimivan uusperheen rakennusaineista.

Uusperheen muotoutuessa perheenjäsenten omaksumien erilaisten sääntöjen ja tapojen sekamelska voi hämmentää ja haastaa niin perheen aikuisia kuin lapsia. Vanhemmat haluavat tukea lapsia ja nuoria sopeutumaan uuteen perheeseen. Mitä jos kaikki ei sujukaan kun Strömsöössä? Ajan kanssa voidaan törmätä kysymyksiin, kuten: Pitääkö toisen lasta rakastaa ja miten hoitaa uusperheen vanhemmuutta alati muuttuvissa kokoonpanoissa? Miten toimitaan mahdollisimman tasapuolisesti kahta kotia elävien lasten ja nuorten kanssa? Miten turvataan hyvin eri-ikäisten ja eri tarpeisten lasten ja nuorten hyvinvointi? Ihanuusperhe podcastissa keskusteltiin uusperheiden lapsista ja nuorista asiantuntijoiden kanssa.

Podcast-sarjassa käydään tutkittuun tietoon ja kokemuksiin perustuvaa keskustelua uusperhe-elämästä. Ihanuusperhe-podcastissa pääset kuuntelemaan uusperheen jäsenten kokemuksia uusperhe-elämästä sekä asiantuntijoiden neuvoja, joilla välttää yleisimmät sudenkuopat uusperheissä. Toimittajana Elina Teerijoki ja asiantuntijoina Kirsi Heikinheimo ja Elisa Jyllikoski Suomen Uusperheiden Liiton Stepping-hankkeesta Sarjassa vierailee myös muita perheiden kanssa työskenteleviä asiantuntijoita.

Kesto: 1:06:42 Julkaistu: 16.9.2019 Toimittanut: Elina Teerijoki

Takaisin ylös